Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Tajniki kuchni japońskiej Uratuj galaretę, czyli co zrobić, by galareta była klarowna? Dobra zasmażka to podstwa - poznaj przepis na zasmażkę Jak suszyć owoce w piekarniku? Mrozimy owoce i warzywa na zimę Co jeść w pracy? Co o mące mówi nam jej typ? Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć? Co powinien wiedzieć początkujący miłośnik herbaty? Czym przyprawić dania z kurczaka? Co zrobić, by zwiększyć apetyt Sprawdź, które owoce są najzdrowsze i jak je przyrządzić