Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część II Zostań mistrzem w gotowaniu rosołu Zrób porządek w lodówce Właściwości rozmarynu Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki? Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy Rozszyfruj tajemnicze symbole na etykietach Kawa na wiele sposobów Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść? Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać Dlaczego warto jeść melony? Co skrywa się w rzodkiewkach?