Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach Sposób na jajko Rzodkiewki - chrup na zdrowie Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować? Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać? Co zrobić, by zwiększyć apetyt Jak kroić ser? Granola - pyszny początek dnia! W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych? Przepis na napój izotoniczny i energetyczny Czereśnie - dlaczego warto je jeść? Soczewica - czerwona, zielona czy żółta? Którą wybrać i jak gotować? Co przygotować z soczewicy?