Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki? ABC fotografii kulinarnej Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać? Na czym polega sekret doskonałego purée? Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy Japoński savoir-vivre przy stole Najsmaczniejsze pomysły na dania z czosnkiem Sztuka jedzenia pałeczkami - kurs dla początkujących Domowe masło orzechowe. Jak je zrobić? Jakich składników użyć? W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych? Aby ciasto na pierogi było zawsze udane... Źródła zdrowych tłuszczów - poznaj je i ciesz się zdrowiem!