Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Wartości odżywcze fasolki szparagowej Śmietana śmietanie nierówna. Krótki przewodnik po rodzajach śmietany Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca? Co zawierają porzeczki Japoński savoir-vivre przy stole Rozszyfrowujemy E z produktów Jaką wybrać dobrą wodę i jak ją pić? Domowa uprawa kiełków w 5 krokach Tajniki kuchni japońskiej W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych? Właściwości zielonego smoothie Jak zrobić domowe masło klarowane?