Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować? W tych produktach jest najwięcej magnezu Kolorowy lukier - zrób to sam! Jakie kiełki hodować w domowych warunkach Cebula już nigdy nie doprowadzi cię do łez! Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część III Jak skomponować deskę serów? Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu? W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych? Wegańskie książki kucharskie, które spodobają się też mięsożercom Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach Wszystko, co powinieneś wiedzieć o mące