Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Dlaczego warto jeść słodkie ziemniaki? Karmel bez tajemnic Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać Cebula już nigdy nie doprowadzi cię do łez! Rodzaje makaronów - jak dobrać odpowiedni makaron do potrawy? Jadalne kwiaty Które jabłko wybrać? Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach Jak skomponować deskę serów? Ryż na sypko? Nic trudnego! Jak przechowywać żywność? Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki?