Jesteś tym, co jesz

Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać spożywane produkty.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Domowa przyprawa do pierniczków i grzańca Jak suszyć owoce w piekarniku? Poznaj sekrety udanego lukru Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek Trujące kwiaty Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia? Jak prawidłowo i dobrze zaparzyć herbatę liściastą? Jak się pozbyć zapachu czosnku? Co znajdziemy w brzoskwiniach? Jak obrać pomelo? Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy